01 oct.

Cítrics i salut. Beneficis i importància dels cítrics.

El gènere citrus comprèn aquelles fruites amb un gran percentatge de vitamina C i àcid cítric, responsable del seu inconfusible sabor àcid, com la taronja, mandarina o llimona.

La importància d’aquestes fruites rau en el seu alt contingut d’antioxidants, substàncies capaces de bloquejar el dany dels radicals lliures (com la contaminació, el tabac, etc.), Evitant l’envelliment prematur de l’organisme i prevenint malalties cròniques i degeneratives com el càncer .

De la mateixa manera, destaquen per la seva aportació de vitamina C, la qual no és emmagatzemada pel cos així, que cal obtenir-la a través del consum diari d’aquest tipus de fruites. Aquesta vitamina hidrosoluble afavoreix la reparació dels teixits, promou la cicatrització, enforteix els vasos sanguinis i manté ossos, genives i dents sanes.

Són excel·lents aliades del sistema respiratori ja que augmenten les defenses, alleugen les molèsties de refredats, grips, mal de coll i muscular, i tenen acció antiviral i antibacteriana.

D’altra banda, els cítrics també mantenen el nostre pes ideal, en ser baixos en calories i gràcies al seu elevat contingut en aigua desintoxiquen l’organisme i eliminen líquids, condició vinculada amb el sobrepès i l’obesitat.

La fibra és un altre nutrient present en els cítrics, aquesta neteja el tracte digestiu, rebutja greixos i toxines, i ofereix sensació de sacietat, contribuint a menjar menys i evitar pujar de pes.

Els sucs de taronja, mandarina, llima, toronja, guaiaba o llimona representen un veritable còctel vitamínic, molt nutritiu i saludable. Els seus beneficis abasten múltiples afeccions, entre elles diabetis, càlculs renals, restrenyiment, colesterol alt, varius, hemorràgies, menopausa, càncer, colitis, gastritis, reumatisme, gota, còlics, anèmia, cataractes, al · lèrgies, etc.

Quant al seu contingut en minerals estan present: el calci, fòsfor, magnesi i coure, però el que més destaca és el potassi, indispensable per a la bona salut del sistema nerviós, regula el percentatge de sodi en el cos i evita rampes.

Avís important: aquest any seguim sense producció degut al procés de transformació. Llegir comunicat a sota. Descartar