01 oct.

Curs ‘Hort Urbà’

El proper dia 22 de desembre ce 2013  “Huerto en casa” organitza el curs “Hort ecològic” impartit per Joan Solé. Es tracta d’un curs pensat per a aquelles persones que vulguin iniciar-se en el món del cultiu urbà ecològic.
El curs es compon de dues parts, una primera teòrica, amb passi de diapositives i explicació de continguts i una segona part pràctica, elaborant un taller a la nostra zona annexa, conreant planter, observant diferents substrats i adobs, utilitzant instruments de mesura etc…

Atenció personalitzada per a cada alumne, resolent dubtes i aconsellant segons les necessitats individuals de cada un. Un cop finalitzat el curs si l’alumne té dubtes a l’hora de realitzar el seu propi hort ecològic es realitza seguiment personalitzat.
CONTINGUT:
  • Els principis bàsics de l’horticultura biològica aplicada a un hort familiar.
  • L’espai i el seu condicionament. Situació i orientació, adequació i distribució, infraestructura bàsica (tancaments, estructures per a plantes enfiladisses, recipients de cultiu, preparació de parcel · les, eines).
  • Organització de la plantació: Calendari anual de la plantació, compatibilitat entre espècies, rotació i associació de cultius, requeriments de llum, consideracions específiques per a cada cultiu. Plantem i sembrem.
  • Sembra de llavors: preparem el nostre propi planter.
  • La salut de l’hort: estratègies de prevenció de plagues i malalties. Tractaments fitosanitaris bàsics.
  • La terra de cultiu: característiques d’una bona terra, preparació d’un substrat per a un recent de cultiu, productes fertilitzants.

 

Tens més informació al web del curs, o trucant al 636.353.620

 

 

 

Avís important: aquest any seguim sense producció degut al procés de transformació. Llegir comunicat a sota. Descartar