01 oct.

La demanda de taronja ecològica per exportació supera l’oferta.

El creixement del mercat europeu exigeix augmentar la producció de cítrics.
Almeria Cítrics del Andarax lidera el sector amb 15.000 tones a l’any.
La demanda de taronja ecològica, principalment per part de països com Alemanya o França, exigeix que s’augmenti el seu cultiu ja que actualment no es produeix suficient per atendre les exigències d’un mercat, que té a Andalusia i en la producció emparada per l’Associació Valor Ecològic, la seva principal font de subministrament. El expliquen des de l’organització de productors Almeria Cítrics l’Andarax, que amb més de 15.000 tones de taronja ecològica a l’any lidera el sector al nostre país.

“El 60% de la nostra de la nostra producció es destina a l’exportació i actualment ens trobem que necessitem més subministradors per poder atendre la demanda, perquè ens estem quedant sense gènere”, exposa Joan Torres, gerent de l’empresa. De fet, assegura que, a banda dels cítrics que surten de les hortes dels seus més de 500 socis, estan recorrent a altres productors ecològics per poder atendre les exigències dels seus clients.
“Als països del centre d’Europa se segueix consumint, fonamentalment la taronja ecològica, pel que podem dir que no estem notant la crisi, sinó al contrari, es fa necessari recórrer a altres hortes per cobrir la demanda, que no ha baixat” , afegeix el gerent de l’empresa, que encara la recta final d’una campanya que es desenvolupa entre octubre i maig.
Aquesta societat agrària de transformació (SAT) mou més de 20.000 tones de cítrics a l’any, les tres quartes parts de taronja ecològica, el que suposa una facturació superior als set milions d’euros. La major part (80%) es destina a la venda en fresc. Una altra part s’exporta com suc a granel, mentre que un mínim de la producció si la envasen directament. “Hi ha demanda suficient per acollir nous productors que es decideixin per l’ecològic”, subratlla el gerent.
Creada el 1993 per iniciativa d’una dotzena de petits agricultors del Baix Andarax i amb una superfície de només dotze hectàrees i mitja de cítrics, aquesta organització va decidir apostar per l’agricultura ecològica. En aquests moments ronda ja el miler d’hectàrees certificades per a la producció ecològica, repartides per les diferents províncies d’Andalusia i també pel Llevant.
Font: Ecovalia

Avís important: aquest any seguim sense producció degut al procés de transformació. Llegir comunicat a sota. Descartar