01 oct.

La mandarina, cítric saludable

Una de les fruites de major producció al món, la mandarina, es troba durant els mesos de tardor i hivern en la seva època de maduresa: el millor moment per consumir-la.

La seva gran aportació de vitamina C fa d’ella un dels aliments indispensables en la taula de totes les llars. Prenent quatre peces diàries de mandarina, cobrirem les necessitats diàries d’aquesta vitamina, sent especialment important per a embarassades, fumadors, lactants i diabètics. A més, com és antioxidant, pot prevenir malalties degeneratives.

Aquest cítric conté potassi, necessari per al correcte desenvolupament del metabolisme cel·lular, i calci, que enforteix ossos i dents. Les clementines tenen també alts nivells de fibra que poden evitar malalties cardiovasculars, restrenyiment, càncer de còlon i obesitat. Per aquesta última raó, els cítrics poden ser una part important en una dieta d’aprimament, ja que provoquen sensació de sacietat.

L’hivern és una estació on els refredats sembla que no desapareixen mai. Doncs bé, un consum apropiat de mandarines pot reduir els símptomes tan molestos que acompanyen els refredats. També és convenient el seu consum per la gent gran, ja que els protegeix d’infeccions a les que són propensos a aquesta època de l’any.

Propietats:

  • La polpa conté vitamina C, vitamina B, àcid cítric, sucre reductora i carotè.
  • Té propietats broncodilatadores i antiflamatories.
  • Adequada en el tractament d’úlceres, ajuda l’intestí i la digestió.
  • Exerceix una clara acció antinfecciosa.
  • Combat el desenvolupament de malalties cardiovasculars, degeneratives i càncer.
  • Té efecte diürètic, beneficiós en cas d’hiperuricèmia o gota.
  • S’utilitza per preparar begudes i olis.

 

Avís important: aquest any seguim sense producció degut al procés de transformació. Llegir comunicat a sota. Descartar