01 oct.

Mandarines ecològiques al Parc Natural de Collserola?

Si ens apropem als peus de la muntanya de Collserola, concretament sobre el barri d’Horta, trobarem una masia totalment restaurada i habilitada: es la Masia Can Carlets. En aquesta Masia es cultiven de forma totalment ecològica, des de fa mes de 6 anys, més de dos mil dos-cents mandariners. En una societat de nous productes alimentaris, en què els productes ecològics són minoria, hem volgut tornar a la tradicionalitat i trencar amb la massificació urbana. Volem sorprendre als més cosmopolites amb la qualitat de les nostres mandarines ecològiques cultivades a l’àrea metropolitana de Barcelona.

L’any 2001 ens va sorgir l’oportunitat de comprar Can Carlets, una antiga explotació vinícola en ruïnes a la muntanya de Collserola i varem voler restaurar-la i posar-la de nou en funcionament. Tothom ens desaconsellava cultivar cítrics a Barcelona, cosa que encara ens va motivar més. Sabíem que la  finca té un micro-clima especial: està orientada al mar Mediterrani que suavitza les temperatures, a més la zona te una gran quantitat aigua disponible tot l’any, essencial pel cultiu de cítrics. Si per si tot això no fos prou teníem la idea de cultivar arbres de fulla perenne ja que s’adapten perfectament al paisatge del Parc de Collserola.

A Can Carlets no trobareu maquinaria, ni cambres frigorífiques, a Can Carlets es cultiven les mandarines com ho feien el nostres avis. Partim de 3 premisses: cultiu ecològic, feina feta a ma, i venta de proximitat. Això ens dona qualitat i transparència i ens converteix en els únics proveïdors de mandarines ecològiques de km 0 a Barcelona.

A més, fruit de la idea que tots puguem gaudir d’aquestes saboroses mandarines neix la iniciativa “apadrina un arbre fruiter” (en aquest cas un mandariner) que permet a qualsevol persona tenir un mandariner 100% ecològic en la nostra explotació. A canvi d’una petita quantitat anual nosaltres el cuidem i mimem durant tot l’any perquè arribat el mes de novembre les mandarines estiguin al punt òptim de sabor.

Avís important: aquest any seguim sense producció degut al procés de transformació. Llegir comunicat a sota. Descartar